De omgeving van Bari

De omgeving van Bari

Bari is de belangrijkste stad van de regio Apulië. Apulië beslaat de hak van de Italiaanse laars en Bari ligt dan ook aan de Adriatische Zee. Vanuit Bari worden dagelijks veerdiensten uitgevoerd naar de buurlanen Moldavië, Kroatië en Albanië. Daarnaast is de haven van Bari een belangrijke aanlegplaats voor grote cruiseschepen die gedurende het gehele jaar langs de Italiaanse kust varen. Als je een vakantie in Bari doorbrengt is het zeker de moeite waard om ook de omgeving te verkennen want er is veel te zien in deze mooie streek van Italië.

Olijven en wijn

Apulië is belangrijk voor de Italiaanse economie vanwege vele olijfbomen die er staan. Deze streek is in Italië de belangrijkste leverancier van deze vruchten die worden gegeten of verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige olijfolie. Daarnaast vind je in de provincie Apulië veel wijngaarden. Vooral de streek Salento staat bekend om de wijnbouw. Hier vind je de bekende wijnproducenten Negroamaro en Primitivo. Apulië is daarmee één van de belangrijkste wijnstreken van Italië.

Bekende badplaatsen

In de regio rond Bari vind je een aantal mooie badplaatsen. Misschien minder bekend dan Bari zelf, maar zeker de moeite waard om te bezoeken om er een dag aan het strand door te brengen of het gezellige centrum te bekijken. Bekende badplaatsen in de regio zijn onder andere Peschici, Vieste Gallipoli en Mattinata. In deze steden vind je goede hotels en ze zijn een prima locatie om een aantal dagen door te brengen. Je kunt bij voorbeeld ook tijdens een verblijf in Bari een dagje naar één van de badplaatsen gaan. Houd je meer van moderne kunst, dan moet je zeker de stad Lecce. Lecce wordt zelfs beschouwd als één van de bekendste en belangrijkste steden in barokstijl ter wereld.

Verken de omgeving van Bari op je eigen manier

Je kunt de omgeving van Bari verkennen op je eigen manier. Je kunt, als je met de auto naar Italië bent gereisd, de regio gaan doorkruisen. Natuurlijk kun je ook ter plaatse een auto huren. Daarnaast kun je gebruik maken van het uitgebreide netwerk van openbaar vervoer in de regio. Je kunt reizen met de trein of met de bus. Stippel van tevoren je route uit en geniet van wat je onderweg allemaal ziet. Reizen per trein of bus geeft je de mogelijkheid om ontspannen, zonder dat je zelf op het verkeer hoeft te letten, de omgeving van de mooie provincie Apulië op je te laten inwerken.

De rijke geschiedenis van Apulië

Apulië kent, zoals eigenlijk heel Italië, een rijke geschiedenis. De streek werd Vanaf het begin van de twaalfde eeuw na Christus wordt Apulië geregeerd door Tancred van Hauteville, die uit Normandië in Frankrijk afkomstig was. Na zijn dood wordt hij opgevolgd door zijn zonen en later kleinzonen. Rond het jaar 1130 gaat Apulië op in het toenmalige Koninkrijk van Sicilië. Hiermee komt een einde aan de heerschappij van de familie Hauteville.

Maak kennis met de omgeving van Bari

Als je Bari bezoekt is het eigenlijk zonde om niet ook de omgeving te verkennen. Het is een schitterende streek met vele mooie kleine dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden. Het dichte bos van Apulië is uitgeroepen tot nationaal park en dus beschermd. Er zijn gebieden waar je heerlijk kunt wandelen om van de natuur te genieten. Zo geef je een extra dimensie aan je vakantie naar Bari.

Zoek een lastminute Hotel in BariBooking.com