Vliegen naar Bari

Vliegen naar Bari

Vliegen naar Bari is mogelijk vanuit zowel Nederland als Duitsland of België. Wel moet je rekening houden met een tussenlanding op het vliegveld van Rome. De vlucht duurt daardoor soms wel lang, omdat de aansluitende vlucht in sommige gevallen pas uren later vertrekt. Dit zijn soms wel de goedkopere vluchten. Het hangt er dus maar net van af waar je voorkeur naar uitgaat. Als je zo goedkoop mogelijk wilt vliegen dan boek je een vlucht met een langere transfertijd. Wie weet kun je de uren dat je in Rome op je aansluiting moet wachten benutten met een bliksembezoek aan deze stad.

Vliegen vanuit Brussel is ongunstiger

Wil je vanaf het vliegveld van Brussel naar Bari vliegen dan moet je er rekening mee houden dat de vliegtijden niet echt gunstig zijn. Je vertrekt namelijk in de avonduren en hebt een tussenlanding in Rome. Daar moet je wachten tot de volgende ochtend je vlucht naar Bari vertrekt. Je zult dus de nacht op het vliegveld moeten doorbrengen. Vliegen vanuit België is wel goedkoper dan bij voorbeeld vanaf het vliegveld van Düsseldorf in Duitsland.

Vervoer in de stad

Ben je bij voorbeeld met het vliegtuig naar Bari gereisd, dan kun je gebruik maken van een rechtstreekse treinverbinding vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad. In de stad zelf kun je reizen met het uitgebreide openbaar vervoer netwerk. Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om de stad te voet te verkennen. Zeker voor het oude centrum is dat prima te doen en zo zie je het meeste van de stad en de mooie oude panden.

De gunstigste tijd om te reizen

Italië heeft een subtropisch klimaat en dat betekent dat het er in de zomer flink warm kan worden. Houd je niet van deze extreme temperaturen dan kun je je stedentrip naar Bari beter in het voorjaar of in de herfst plannen. Als het je bedoeling is om veel van de stad en de omgeving te zien dan kun je beter naar Bari gaan als het er niet te warm is. Bari ligt wel aan de kust en dat betekent dat het er minder warm zal worden dan in het binnenland. Maar toch kan de temperatuur overdag in d zomer nog flink oplopen. Dus als je niet alleen maar puffend van de warmte rond wilt lopen, of je hotel niet uit komt omdat het buiten veel te warm is, dan kies je voor een verblijf buiten de zomer. Vaak is het dan ook wat minder druk en in veel gevallen zijn de tarieven voor hotelkamers en vluchten naar Bari wat lager.

De goedkoopste vlucht naar Bari

Wanneer je vanuit Nederland of België naar Bari wilt reizen heb je meerdere opties en dus kun je de prijzen vergelijken. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je ook nog naar de luchthaven moet. Als je in Groningen woont dan is reizen vanaf Brussel een stuk omslachtiger dan vanaf Schiphol. Woon je in het oosten van Nederland dan is Düsseldorf wellicht een goede optie. Verschillende maatschappijen verzorgen vluchten naar Bali, maar je moet dus wel rekening houden met een overstap in Rome. De overstaptijd varieert van enkele uren tot een halve dag. De vliegtijd naar Bari vanuit Nederland is ongeveer twee en een half uur.

Zoek een lastminute Hotel in BariBooking.com